Biologisch schimmel en ongedierte

Biologisch schimmel en ongedierte bestrijden

Biologisch schimmel en ongedierte bestrijden

Biologisch schimmel en ongedierte bestrijden :Je kunt als wietkweker nog zo je best doen, er liggen altijd schimmels en ongedierte op de loer. Wees gerust, iedereen krijgt er weleens mee te maken, gelukkig kun je deze problemen ook oplossen. Je kunt dat ook heel goed doen op basis van biologisch verantwoorde methodes. Als je schimmel en ongedierte wilt voorkomen is de eerste stap een gezonde bodem. Een gezonde bodem leidt tot gezonde en sterke planten die beter bestand zijn tegen schimmels en ongedierte. Het zijn de zwakke en zieke planten die als eerste worden aangevallen, zo werkt het nu eenmaal in de natuur.

Laat de natuur bescherming bieden

Laat de natuur bescherming bieden

Het organisch materiaal dat zich in de bodem bevindt wordt omgezet naar voeding voor de wietplanten. Daarnaast biedt een gezonde bodem ook de noodzakelijke antibiotica en vitamines om de planten resistent te maken tegen virussen, schimmels en andere plagen. Dit is te merken aan de kwekers die gebruik maken van minerale voedingsstoffen, zij ervaren meer problemen met ziekte en ongedierte bij hun planten dan bij organische kwekers het geval is. Wees gerust, een geel of deels aangevreten blaadje is nog geen ramp. Zorg er dus voor dat de bodem altijd in goede conditie is, de planten volgen vanzelf. Je hoeft geen schimmels en ongedierte te bestrijden wanneer ze niet komen, voorkomen is altijd beter dan genezen.

Slakken wietplant

Slakken zijn dieren die zelf veel eten en geen wietplant uit de weggaat omdat er toch best lekkere voedingstoffen inzitten. Wat kun je doen tegen slakken lees je hier vinden op de website van Freeseedsonline.com

 

Spint wietplant Trips wietplant

 

TAGS : natuur bescherming bieden , schimmel en ongedierte

LEZEN : Waar moet je op letten met wiet kweken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *