buiten wiet kweken

Ontdekken Hoe We Samen Buiten Wiet Kweken | Tips & Trucs

Welkom bij onze gids over het kweken van wiet in de buitenlucht. Of je nu een beginner bent of al ervaren, wij hebben alle informatie en eenvoudige tips en trucs die je nodig hebt om succesvol buiten wiet te kweken.

Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om wiet te kweken, is buitenkweek ideaal. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar het kan ook resulteren in een betere oogst en een smaakvollere, potentere wiet. Het kweken van wiet in de buitenlucht is eenvoudig en kan worden gedaan met minimale investeringen en vereist geen gespecialiseerde kennis.

In deze gids zullen we je laten zien hoe je moet beginnen met het kweken van buiten wiet, welke stappen je moet volgen en hoe je kunt zorgen voor gezonde en sterke planten. We zullen ook enkele veelvoorkomende problemen behandelen waar je mogelijk mee geconfronteerd wordt en hoe je deze kunt aanpakken.

Belangrijkste leerpunten:

 • Buiten wiet kweken is een natuurlijke manier om wiet te telen en kan resulteren in een betere oogst en smaakvollere, potentere wiet.
 • Buiten wiet kweken vereist minimale investeringen en geen gespecialiseerde kennis.
 • Deze gids zal je helpen om gezonde en sterke planten te kweken en te zorgen voor een succesvolle oogst.
 • We zullen enkele veelvoorkomende problemen behandelen die je mogelijk zult tegenkomen en hoe je deze kunt aanpakken.
 • Volg onze eenvoudige tips en trucs en begin vandaag nog met het kweken van buiten wiet!

Waarom Buiten Wiet Kweken?

Als je geïnteresseerd bent in het kweken van cannabis, is het belangrijk om te overwegen waar je dit wilt doen. Er zijn namelijk twee opties: binnen kweken en buiten kweken. Wij richten ons in deze gids op het buiten kweken van wiet. Waarom is dit zo’n populaire optie?

Ten eerste is het buiten kweken van cannabis een stuk goedkoper dan binnen kweken. Je hebt namelijk geen dure lampen of apparatuur nodig, en de natuur zorgt voor het grootste deel van het werk. Dit maakt het een goede optie voor beginners of mensen met een beperkt budget.

Een ander voordeel van buiten wiet kweken is dat je planten op natuurlijke wijze groeien, met behulp van de zon en frisse lucht. Hierdoor kan de smaak en het aroma van de wiet veel intenser zijn dan bij binnenkweek. Bovendien heb je buiten meer ruimte, wat betekent dat je meer planten kunt kweken en dus ook meer opbrengst kunt behalen.

Tot slot is het kweken van wiet in de buitenlucht een duurzame optie. In tegenstelling tot binnen kweek, kost het buiten kweken van wiet veel minder energie. Je maakt gebruik van natuurlijke bronnen, wat betekent dat je je ecologische voetafdruk verkleint.

Met deze voordelen in gedachten, is het geen wonder dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in het buiten kweken van wiet. Maar voordat je begint, is het belangrijk om te bepalen of dit de juiste keuze is voor jou. Als je woont in een gebied met strenge regelgeving, bijvoorbeeld, kan binnen kweken de veiligere optie zijn. Als je echter op zoek bent naar een goedkopere, duurzame en intensere ervaring, dan is buiten wiet planten zeker het overwegen waard.

De Beste Buiten Wietsoorten

Bij het kweken van buiten wiet is het kiezen van de juiste wietsoort cruciaal voor een succesvolle oogst. Het selecteren van de beste soorten heeft te maken met het klimaat en de omgeving waarin je kweekt.

Hier zijn een paar populaire buiten wietsoorten om mee te beginnen:

 • White Widow: Deze soort is een kruising tussen een Braziliaanse sativa en een Zuid-Indiase indica en is bij veel telers populair vanwege de hoge opbrengst en de krachtige, langdurige high.
 • Blue Dream: De Blue Dream is een hybride van Haze en Blueberry en wordt gewaardeerd voor de snelle groei en hoge opbrengst. De smaak wordt omschreven als zoet en fruitig met een lichte haze nasmaak.
 • Amnesia Haze: Deze soort heeft een lange bloeitijd van ongeveer 12 weken, maar levert een hoge opbrengst en een sterke, euforische high op.

Naast deze populaire soorten zijn er ook veel lokale varianten die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Doe onderzoek en vraag advies aan ervaren kwekers om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Voorbereidingen voor het Buiten Kweken

Voordat we daadwerkelijk beginnen met het kweken van buiten wiet, zijn er een aantal belangrijke voorbereidingen die we moeten treffen. Hier zijn enkele buiten kweektips en een buiten kweken handleiding om je te helpen het meeste uit je buitenkweek te halen.

Benodigde Materialen

Om te beginnen heb je enkele essentiële materialen nodig voor je buitenkweek. Dit omvat:

 • Kwalitatief goede wietzaden
 • Grote containers of potten, bij voorkeur met drainagegaten
 • Hoogwaardige potgrond of aarde
 • Meststoffen en voedingsstoffen voor wietplanten
 • Wateringssysteem, zoals een gieter of slang
 • Bescherming tegen de elementen, zoals een kas of doeken

Zorg ervoor dat je deze materialen van tevoren hebt gekocht of besteld, zodat je direct aan de slag kunt gaan wanneer je wilt beginnen met buiten wiet kweken.

Locatie

De keuze van de juiste locatie is van cruciaal belang voor een succesvolle buitenkweek. Zoek een locatie die voldoende zonlicht krijgt gedurende de dag en beschikt over goede afwatering. Ook moet de locatie veilig en beschermd zijn tegen dieren en indringers.

Bodemvoorbereiding

Voordat je begint met het planten van je wietzaden, moet je de bodem voorbereiden. Verwijder eventuele onkruiden, stenen en andere ongewenste materialen. Vervolgens moet je de bodem bewerken en beluchten. Dit helpt de wortels van je wietplanten om voldoende zuurstof te krijgen en voedingsstoffen op te nemen.

Klimaat en Weersomstandigheden

Je moet ook rekening houden met het klimaat en de weersomstandigheden in jouw regio. Bepaalde wietsoorten gedijen beter in bepaalde klimaten dan andere. Zorg ervoor dat je de juiste wietsoorten kiest voor jouw regio en plan je kweekseizoen in overeenstemming met het lokale weer.

Met deze buiten kweektips en handleiding kan je goed voorbereid beginnen met het kweken van buiten wiet. Volg deze stappen zorgvuldig en je zult goed op weg zijn naar een succesvolle oogst.

Het Planten van Buiten Wiet

Als je klaar bent om je buiten wiet te planten, zijn er een paar belangrijke tips die je moet weten om ervoor te zorgen dat je planten gezond blijven en een goede oogst opleveren. Hier zijn enkele tips:

1. Kies de juiste locatie

Een goede locatie is essentieel voor het succes van je buiten wiet kweek. Zoek een plek uit met veel zonlicht en beschutting tegen harde wind. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft.

2. Gebruik de juiste potten of grond

Als je ervoor kiest om in potten te kweken, gebruik dan potten van goede kwaliteit met voldoende afwatering. Als je de planten direct in de grond plant, zorg er dan voor dat de grond kruimelig en rijk aan voedingsstoffen is.

buiten wiet kweken tips

3. Kies het juiste moment om te planten

Wacht tot het weer warm genoeg is voordat je begint met planten. Meestal is het veilig om te beginnen rond het einde van mei of begin juni. Bovendien moet je ervoor zorgen dat de vorst voorbij is voordat je begint met planten.

4. Geef je planten de juiste hoeveelheid water

Te veel water kan de wortels van je planten beschadigen en ziekte veroorzaken, maar te weinig water kan ze uitdrogen en sterven. Geef je planten regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond nooit helemaal doorweekt is.

5. Verwijder onkruid en bescherm tegen plagen

Houd je planten vrij van onkruid en zorg ervoor dat je ze beschermt tegen plagen zoals slakken en rupsen. Je kunt verschillende natuurlijke methoden gebruiken om je planten te beschermen, zoals het gebruik van knoflook of brandnetelthee.

Als je deze tips opvolgt, ben je goed op weg naar een succesvolle buiten wiet kweek. Volgende stop: onderhoud van buiten wietplanten.

Onderhoud van Buiten Wietplanten

Het onderhouden van buiten wietplanten is essentieel voor het behalen van een succesvolle oogst. Gedurende het groeiseizoen moet je regelmatig aandacht besteden aan je planten en zorgen dat ze gezond blijven. In deze sectie delen we een aantal belangrijke taken en verzorgingstips om je op weg te helpen.

Bewatering

Een van de belangrijkste taken bij het onderhouden van buiten wietplanten is de bewatering. Afhankelijk van het weer en de grootte van je planten, moet je je planten regelmatig water geven. Het is belangrijk om te onthouden dat te veel water geven net zo schadelijk kan zijn als te weinig water geven. Zorg dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt.

Bemesting

Naast water hebben je planten ook voedingsstoffen nodig om goed te groeien. Veel kwekers gebruiken meststoffen om hun planten de benodigde voedingsstoffen te geven. Er zijn veel verschillende soorten meststoffen beschikbaar, dus het is belangrijk om er een te kiezen die geschikt is voor jouw planten. We raden aan om organische meststoffen te gebruiken, omdat deze de gezondheid van de bodem bevorderen en het bodemleven voeden.

Snoeien

Het snoeien van je planten kan helpen om de opbrengst te vergroten en de kwaliteit van de toppen te verbeteren. Door het snoeien van de onderste takken en bladeren kan de plant meer energie steken in de groei van de topjes. Daarnaast kan het snoeien van beschadigde of zieke delen van de plant helpen om verdere verspreiding van problemen te voorkomen.

Controleer op Plagen en Ziekten

Het is belangrijk om regelmatig je planten te controleren op plagen en ziekten. Als je deze vroeg genoeg opmerkt, kun je maatregelen nemen om verdere verspreiding te voorkomen. Veel voorkomende plagen zijn bijvoorbeeld spintmijten, luizen en witte vliegjes. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen kan helpen om deze plagen te voorkomen en bestrijden.

Geef voldoende ruimte

De meeste buiten wietsoorten hebben veel ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg dus dat je planten genoeg ruimte hebben tussen elkaar om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat de planten voldoende lucht krijgen, omdat dit kan helpen om schimmel en andere ziekten te voorkomen.

Door regelmatig aandacht te besteden aan je buiten wietplanten en deze goed te onderhouden, kun je een succesvolle oogst behalen. Volg deze tips en trucs om je planten gezond en sterk te houden gedurende het groeiseizoen.

Bestrijding van Plagen en Ziekten

Het kan zeer frustrerend zijn om plagen en ziekten tegen te komen tijdens het kweken van buiten wiet. Maar geen zorgen, we hebben een aantal tips en trucs om ze te bestrijden en te voorkomen.

Preventie

De beste manier om plagen en ziekten te bestrijden, is door ze te voorkomen. Het is belangrijk om je planten gezond te houden door de juiste voeding, water en beluchting te geven. Evenals regelmatige inspectie om eventuele problemen vroegtijdig te ontdekken.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van plagen en ziekten is het gebruik van besmet materiaal. Zorg er dus voor dat je alleen zaden, grond en plantenmateriaal van een betrouwbare bron gebruikt.

Bestrijding van Plagen

Er zijn verschillende manieren om plagen te bestrijden, afhankelijk van het type plaag en de ernst van de besmetting. Hier zijn enkele algemene tips:

 • Gebruik insecticide zeep of een natuurlijk insecticide om plagen te doden.
 • Verwijder aangetaste bladeren en plantendelen om verdere verspreiding te voorkomen.
 • Voorkom overbevolking van planten om plagen geen kans te geven om zich te verspreiden.

buiten wiet kweken gids

Bestrijding van Ziekten

Het bestrijden van ziekten kan wat lastiger zijn dan het bestrijden van plagen. Hier zijn enkele tips om ziekten te voorkomen en te bestrijden:

 • Gebruik alleen gezuiverd water om verspreiding van ziekten te voorkomen.
 • Vermijd overmatig water geven om schimmel en wortelrot te voorkomen.
 • Verwijder aangetaste bladeren en plantendelen om verdere verspreiding te voorkomen.
 • Gebruik fungiciden om schimmel en andere ziekten te bestrijden.

Met deze tips en trucs, zul je veel beter voorbereid zijn om plagen en ziekten te bestrijden wanneer dat nodig is. Blijf je planten regelmatig inspecteren, geef ze de juiste zorg en aandacht, en je zult in staat zijn om een gezonde buitenwiet oogst te behalen.

Oogsten en Drogen van Buiten Wiet

Als beginner kan het oogsten en drogen van buiten wiet een uitdaging lijken, maar met de juiste informatie is het eigenlijk vrij eenvoudig.

De beste manier om te bepalen wanneer je moet oogsten is door naar de trichomen te kijken. Dit zijn de kleine harsachtige bolletjes op je wietplanten en ze veranderen van transparant naar een melkachtige kleur als de wiet klaar is om te worden geoogst.

Als je eenmaal hebt bepaald dat je wiet klaar is om te worden geoogst, knip dan de takken af en verwijder de bladeren. Je kunt de takken dan ophangen om te drogen op een koele, donkere plaats. Zorg ervoor dat er voldoende luchtcirculatie is om schimmel te voorkomen.

Als je wiet helemaal droog is, kun je het knippen en bewaren in potjes. Zorg ervoor dat je de potjes regelmatig opent om de luchtvochtigheid te controleren en vocht af te voeren. Na een paar weken van uitharding is je buiten wiet klaar om te worden gerookt.

Tips voor het Oogsten en Drogen van Buiten Wiet

 • Zorg ervoor dat je gereedschap schoon en scherp is om beschadiging van je wietplanten te voorkomen.
 • Knip alleen takken af die volledig rijp zijn. Onrijpe takken hebben niet genoeg THC en zullen dus niet het gewenste effect hebben.
 • Zorg voor voldoende luchtcirculatie tijdens het drogen, maar vermijd direct zonlicht, omdat dit de kwaliteit van je wiet kan verminderen.
 • Houd de luchtvochtigheid in de potjes tussen 55% en 65% om te voorkomen dat je wiet te droog wordt of gaat schimmelen.

En dat is het! Met deze tips en wat oefening kun je genieten van je eigen gekweekte buiten wiet. Veel succes!

Conclusie

In deze gids hebben we je meegenomen in de wereld van het buiten wiet kweken. We hebben geprobeerd om de informatie zo duidelijk en begrijpelijk mogelijk te maken, zodat zowel beginners als ervaren kwekers hiermee aan de slag kunnen gaan.

Van het kiezen van de juiste wietsoort tot het onderhouden van je planten en het oogsten van je wiet, we hebben alle belangrijke aspecten besproken om een succesvolle buitenkweek te realiseren.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in het buiten wiet kweken en dat je nu de kennis en het vertrouwen hebt om zelf aan de slag te gaan. Vergeet niet dat het kweken van wiet een proces is dat tijd en aandacht vereist, maar als je de juiste stappen volgt, kun je uiteindelijk genieten van een heerlijke oogst.

Veel succes met het kweken van buiten wiet!

FAQ

Waarom zou ik buiten wiet kweken?

Het kweken van wiet in de buitenlucht heeft verschillende voordelen. Het biedt meer ruimte voor de planten om te groeien, natuurlijke zonlicht zorgt voor een gezonde groei, en het kan kosten besparen in vergelijking met binnenkweek.

Welke wietsoorten zijn geschikt voor buitenkweek?

Er zijn verschillende wietsoorten die goed gedijen in de buitenlucht. Enkele populaire keuzes zijn Northern Lights, Blue Dream en White Widow. Let bij het kiezen van een wietsoort voor buiten op de klimaatvereisten en de bloeitijd.

Wat zijn de belangrijkste voorbereidingen voor het buiten kweken?

Het is belangrijk om de juiste materialen te hebben, zoals goede potgrond en meststoffen. Daarnaast moet je zorgen voor een geschikte locatie met voldoende zonlicht en bescherming tegen extreme weersomstandigheden.

Wanneer kan ik mijn wietplanten buiten planten?

Het beste moment om je wietplanten buiten te planten is afhankelijk van het klimaat en de specifieke wietsoort. Over het algemeen is het aan te raden om te wachten tot het risico op vorst voorbij is en de temperaturen stabiel zijn.

Hoe kan ik mijn buiten wietplanten onderhouden?

Reguliere bewatering, het verwijderen van onkruid en het controleren op plagen en ziekten zijn belangrijke onderhoudstaken. Daarnaast is het aan te raden om de planten te ondersteunen met stokken of netten om te voorkomen dat ze omvallen.

Hoe kan ik plagen en ziekten bij mijn buiten wietplanten bestrijden?

Er zijn verschillende natuurlijke en chemische methoden om plagen en ziekten te bestrijden. Het gebruik van geurige planten, het regelmatig inspecteren van de planten en het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen zijn enkele opties.

Wanneer is het beste moment om mijn buiten wiet te oogsten?

Het oogstmoment is afhankelijk van de gewenste effecten en de rijpheid van de trichomen. Over het algemeen is het aan te raden om te oogsten wanneer ongeveer 70-90% van de trichomen troebel of melkwit van kleur zijn.

Hoe kan ik mijn buiten wietplanten drogen en uitharden?

Na het oogsten is het belangrijk om de wietplanten langzaam te drogen in een donkere, goed geventileerde ruimte. Na het drogen kunnen de toppen worden geknipt en opgeslagen in luchtdichte potten om verder uit te harden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *