Handleiding wiet kweken

Handleiding wiet kweken

Handleiding wiet kweken

 

Wanneer je nooit eerder je eigen wiet hebt gekweekt kan dat best een uitdaging zijn waar je tegenop ziet. Dat is niet nodig, we leggen je in dit artikel precies uit hoe jij voortaan zelf wiet kunt Handleiding wiet kweken met een duidelijk stappenplan.

 

Stap 1: Kies het soort wiet die je wilt kweken

Er zijn vele soorten wietzaden die je ook op een andere wijze moet verbouwen. Kies daarom het zaad dat je wilt verbouwen en bepaal aan de hand daarvan de juiste manier van kweken. Het is een goed idee om eerst wat te lezen over de diverse soorten wiet en de zaden voordat je deze keuze maakt.

 

Stap 2: Kies waar je gaat kweken

Je hebt de zaadjes, nu ga je op zoek naar een geschikte locatie. Je kunt binnen kweken en buiten kweken. De locatie is van belang omdat alle materialen die je nodig hebt afhankelijk zijn van de plek die je kiest.

 

Stap 3: Kies de juiste materialen

Je hebt de zaden en een geschikte locatie, nu kun je de materialen verzamelen. Wanneer je niet over de juiste materialen beschikt kun je niet beginnen met wiet kweken. Je kunt in de Growshop de meeste spullen vinden. Als je het groot aan wilt pakken moet je vaak wat verder kijken, bijvoorbeeld online.

 

Stap 4: Laat de zaden ontkiemen

Je hebt alle spullen bij elkaar en de zaadjes liggen te wachten tot het moment dat ze ontkiemen. Dit moet binnen tien dagen gebeuren om ziektes te voorkomen en de opbrengst te verhogen. Als de ontkieming goed verloopt heb je de halve strijd al gewonnen. Je hebt nog geen licht nodig, de omgeving moet wel warm en vochtig blijven. Het zaadje zal het vocht opnemen en zo langzaam maar zeker tot ontkieming komen. Wanneer de eerste blaadjes verschijnen is er pas licht nodig.

 

Ontkiemen in water

Je kunt heel eenvoudig de zaden laten ontkiemen door de zaden in een beker met water te plaatsen. Daarbij moet de omgevingstemperatuur minimaal 20 graden Celsius zijn maar ook zeker niet te warm. Na twee tot vier dagen zullen de zaden zich openen en de wortel wordt zichtbaar. Dat is het kleine steeltje dat uit het wietzaadje steekt. Vervolgens kun je de zaden direct in de aarde planten. Doe dit op een halve tot een hele centimeter onder de grond, het steeltje moet naar beneden gericht worden omdat de wortel dan zijn weg sneller kan vinden.

 

Ontkiemen op een vochtige bodem

Je kunt de zaden ook tot ontkieming laten komen door de zaden op een ondergrond te plaatsen die vocht vasthoudt zoals watten of toiletpapier. Houd er wel rekening mee dat het water snel kan verdampen, houd de ondergrond vochtig maar niet doordrenkt met water. De zaden moeten gedurende de ontkieming altijd vochtig blijven zonder te verdrinken in een plas water. Je kunt de zaden ook afdekken met vochtig toiletpapier.

 

Ontkiemen in de aarde

Je kunt de zaden ook direct in de aarde laten ontkiemen, daarbij is de kans dat zaden niet geheel ontkiemen wel iets groter dan bij de andere methodes. Nadat het zaadje is ontkiemd en de wortel tevoorschijn komt doe je deze in een pot die afgedekt is met transparante plastic wat resulteert in een mini kas met een hoge luchtvochtigheid, een goede omgeving voor de kleine plantjes.

 

Stap 5: Tijd om te oogsten

De wietzaden zijn nu ontkiemd, de groeifase en bloeifase is voorbij en nu wordt het tijd om de wietplanten te oogsten. Je begint met het afknippen van de grotere schutbladeren, daarna kun je de kleinere blaadjes uit de toppen knippen.

 

Stap 6: Laten drogen

Wanneer je klaar bent met oogsten kun je de zaden laten drogen. Dat doe je door de planten ondersteboven op te hangen in een donkere ruimte. Je kunt dit in de kweekruimte doen, zet alle apparatuur behalve de afzuiging uit. Reken pakweg tien dagen voordat het proces voltooid is. Wanneer de stam bij buigen een stevige knak geeft zijn de wietzaden voldoende gedroogd. Je kunt dan direct de wiet roken, maar wanneer je deze nog minimaal anderhalve week in het donker laat drogen in glazen potten zal het resultaat nog beter zijn.

TAGS : wiet kweken, wiet kweken stappenplan

LEZEN : Supercroppen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *