hoe begin je hennepzaad te kweken ?

Hoe begin je met hennepplanten kweken?

Je hebt eindelijk je eerst wietzaden besteld en wilt nu je eigen hennepplanten kweken. Waar moet je eigenlijk beginnen? Het begin van een sterke cannabis plant is altijd het ontkiemen van een mooi zaadje. Daar zijn drie verschillende manieren voor, in dit stadium is licht nog niet nodig. De omgeving moet wel in orde zijn met een warme temperatuur en voldoende vocht. Dit vocht trekt in het zaad waarmee deze geactiveerd wordt. Na het verschijnen van de eerste paar blaadje zal voldoende licht wel een factor worden.

Hoe begin je met hennelplanten kweken?

1. Wietzaden ontkiemen met een beker water

De meest eenvoudige manier om wietzaad te laten ontkiemen is gewoon in een beker met water. De temperatuur moet 20° Celsius zijn voor het zaad om tot ontkieming te komen. Ze zullen vanzelf openen na ongeveer twee tot vier dagen, een klein worteltje wordt dan zichtbaar. Dat steeltje geeft aan dat het zaad ontkiemt is. Bij het verschijnen van de wortel is het moment aangebroken om het zaad in de grond te steken. Je stopt ze in de aarde op een diepte van een halve tot aan een hele centimeter, zorg dat de wortel naar beneden gericht is. Zo kan de wortel dieper in de bodem groeien.

hoe begin je hennepzaad te kweken ?

2. Wietzaden ontkiemen met een vochtig medium

Een andere methode is de zaden op een ondergrond leggen die vocht zal vasthouden, met als doel het ontkiemen van de zaden. Dat kun je eenvoudig doen met keukenpapier of watten. Bij kamertemperatuur kan het water snel verdampen, het medium moet wel vochtig blijven zonder doorweekt te zijn. Een manier om de zaden vochtig te houden is het bedekken met wat vochtig keukenpapier, met een plantenspuit op nevelstand kun je het medium vochtig houden.

 

3. Wietzaden ontkiemen in de aarde

Een derde methode is het ontkiemen van de zaden in de aarde. Hierbij is de kans dat het zaad niet tot ontkieming zal komen wel groter dan voor de voorgaande twee methoden. Op het moment dat de wortel ontkiemt is kan het zaad overgeplant worden naar een pot gevuld met aarde. Deze pot moet vervolgens afgedekt worden waarmee het een soort broeikasje wordt met een hoge luchtvochtigheid. Zo kan de wietplant optimaal gaan groeien.

Hennepzaden

Tips voor wietzaden ontkiemen

Houd er rekening mee dat niet alle zaadjes ook op hetzelfde moment wortel zullen schieten. Het kan tussen twee tot pakweg tien dagen duren voordat de wortel zal verschijnen, geduld is een schone zaak bij wietzaden laten ontkiemen. Ongeacht de methode waar je voor kiest blijft het van belang dat de temperatuur in de omgeving 20° Celsius blijft. Kies de methode die jij het prettigste vindt, veel succes!

 

Je kunt nog veel meer informatie vinden over wietplanten kweken op Freeseedsonline.com. Naast artikelen en tips voor startende kwekers kun je hier ook direct de beste wietzaden bestellen. Bekijk de categorie voor beginnende kwekers met zaden die eenvoudig te kweken zijn. Daarmee gaat hennep kweken bijna als vanzelf!

TAGS : Wietzaden ontkiemen , wietzaden ontkiemen Tips

Lezen: Afghaan wietzaden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *