Ongedierte bestrijden

Ongedierte bestrijden

Ongedierte bestrijden

Ongedierte bestrijden Planten trekken ongedierte aan, dat is bij wietplanten niet anders. Spint is een veelvoorkomend ongedierte bij dit soort planten dat grote gevolgen hebben wanneer je niet tijdig ingrijpt. Spint is een klein organisme dat zich aangetrokken voelt tot bladeren met een lichtgroene kleur. Deze kleine beestjes kun je zonder vergrootglas niet of nauwelijks waargenomen worden met een volwassen afmeting van slechts 0,8 mm. Je kunt de aanwezigheid van spint ook waarnemen wanneer de bladeren van een wietplant gele vlekken krijgen.

 

De meest voorkomende soorten ongedierte:

  • Spint
  • Bladluis
  • Witte vlieg
  • Trips

Ongedierte bestrijden

Wat kun je hier aan doen?

Er zijn drie manieren om ongedierte op de wietplanten effectief te bestrijden:

 

  1. Op natuurlijke wijze
  2. Op biologische wijze
  3. Op chemische wijze

 

1. De natuurlijke wijze

Dit zijn huismiddeltjes die je kunt inzetten in de strijd tegen het ongedierte. Gebruik geen alles-in-één oplossingen omdat je daarmee ook de planten kunt vergiftigen. Er zijn tegenwoordig in de winkel diverse producten leverbaar met een biologische samenstelling.

 

2. De biologische wijze

Denk hierbij aan levende ongediertebestrijding zoals parasieten, enzymen, micro-organismen en natuurlijke vijanden. Je moet er wel rekening mee houden dat de bestrijders niet zelf het nieuwe probleem worden.

 

3. De chemische wijze

Bij een groot ongedierte probleem kunnen natuurlijke en biologische bestrijdingsmiddelen toch te kort schieten. In het geval van een heuse plaag zul je grover geschut in moeten zetten. Houd er rekening mee dat chemische middelen alle organismen vernietigen, niet alleen de slechte.

TAGS : Ongedierte , soorten ongedierte

LEZEN : Biologisch schimmel en ongedierte bestrijden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *