Tip om buiten wiet te kweken

Wil je buiten wiet kweken maar weet je niet precies hoe je daarmee moet beginnen? Geen probleem, lees gewoon deze pagina met handige tips om het perfecte plekje te zoeken, hoe het precies zit met de bodem en het water, wat te doen met ongedierte zoals insecten en hoe je schimmel effectief kunt bestrijden. Het is om te beginnen belangrijk om het juiste moment te kiezen om te beginnen met kweken, om vervolgens op het juiste moment te kunnen oogsten. Zoek ook naar een goed plekje met veel zon, anders kunnen de planten niet hun maximale potentie behalen.

 

De beste locatie om wiet te kweken

Laten we eerlijk zijn; de perfecte plek om wiet te kweken bestaat niet. Je kunt wel de beste plek zoeken bij jou in de buurt. Dat neemt overigens niet weg dat de beste periode om te kweken van het grootste belang is. Wanneer de hennepplanten in de groeifase aanbeland zijn hebben ze 18 uur zonlicht per dag nodig. In Nederland haal je dat aan het begin van mei. Tijdens de bloeifase is 12 uur zonlicht per dag ideaal, in Nederland betekent dat de maand september. Bij buiten wietplanten kweken moet je daar zeker op letten.

 

Checklist buiten wietplanten kweken:

 

  • Bestel wietzaden die je buiten kunt kweken.
  • Kies het beste seizoen.
  • Kies een locatie met veel zon.
  • Houd de weersvoorspelling goed in de gaten.
  • Gebruik goede materialen om de planten te verzorgen.

 

Buiten wietplanten kweken

Als je hebt gekozen voor buiten wiet kweken zul ook de beste methode moeten bepalen. Er zijn veel manieren met hun eigen voordelen en nadelen, laten we de voornaamste aandachtspunten op een rijtje zetten.

 

Zo kun je buiten wiet kweken

 

  • Locatie kiezen: Als eerste moet je een mooi plekje kiezen waar jouw planten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zoek naar een plek met volop zonlicht, een bodem die niet te vochtig is en rijk is aan voeding. Let met name op de hoeveelheid zonlicht. Wanneer je mos ziet groeien is dat een teken dat er teveel vocht in de bodem zit.
  • Water geven: Er is geen beter water dan regenwater, kraanwater heeft standaard een Ph waarde die te hoog ligt. Je kunt regenwater opvangen en bewaren in een regenton. Teveel water is overigens net zo slecht voor de planten als te weinig water. Bij overmatige bewatering blijven de wortels nat waardoor ze verdrinken en sterven.
  • Ongedierte: Omdat je buiten liever niet met pesticiden aan de slag gaat wil je een omgeving creëren waar insecten en ander ongedierte zich niet thuis voelen. Voor slakken kun je een koperdraad strip rondom de plant zetten, dat schrikt ze af zonder chemische middelen.
  • Bodem: Als brandnetels goed gedijen op de locatie is de kans groot dat het met de hennepplanten ook goed zal gaan. Dat komt omdat deze planten grotendeels dezelfde behoeften hebben. Als er dus volop brandnetels groeien weet je dus dat de bodem voldoende voeding bevat.
  • Schimmel: Een grote vijand van wietplanten is toprot, dit kan ontstaan wanneer de planten in een omgeving staan die te vochtig is. Door de bladeren uit de top goed in de gaten te houden kun je toprot snel ontdekken. Met name jonge planten die nog niet zo sterk zijn hebben hier last van, oudere planten zullen hier minder hinder van ondervinden. Als je toprot constateert is er één oplossing; knippen. De schaar moet tussentijds steeds ontsmet worden om ervoor te zorgen dat de schimmel niet overslaat naar andere planten. Toprot kan zich snel ontwikkelen, wees er dus op tijd bij.

 

De beste tips voor buiten wiet kweken op een rijtje:

  • Ga op zoek naar een zonnige locatie.
  • Controleer dat de bodem niet te vochtig is.
  • Leg een voorraadje regenwater aan.
  • Houd de bodem gezond met voldoende voeding.
  • Met een plakstrip kun je ongedierte een halt toeroepen.
  • Brandnetels zijn een goede indicator van een vruchtbare omgeving.

 

TAGS : Buiten wietplanten , planten te verzorgen

Lezen: Autoflowering wietzaden

About The Author

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *