Wat is hennep?

Wat is hennep?

Wat is hennep?

Er wordt wereldwijd hennep gekweekt, toch weten de meeste mensen niet veel van deze beroemde en beruchte plant. Het meest bekende product van de hennepplant is ongetwijfeld de wiet die van de vrouwelijke planten komt. Cannabis is een andere naam voor hetzelfde plantje. De twee voornaamste soorten zijn de Sativa en de Indica. Naast de productie van wiet en hasj wordt hennep ook toegepast in uiteenlopende producten zoals eten voor dieren, kleding om te dragen en medicijnen bij aandoeningen.

Wat is hennep?

Wiet, hasj, THC en CBD

Mannelijke cannabis planten zijn niet in staat om wiet en hasj te produceren, dat is voorbehouden aan de planten van het vrouwelijke geslacht. Hasj is afkomstig van de hars die uit de complete hennepplant wordt gewonnen, terwijl wiet een product is van het blad en de toppen die na droging verkruimeld worden. De werkzame stoffen die aanwezig zijn in zowel wiet als hasj zijn THC en CBD. Deze stoffen zorgen voor dat bedwelmende gevoel wat we in de volksmond “stoned” noemen of “high”. Voor de hoogste concentratie werkzame stoffen kun je het beste gebruik maken van hasj, het effect op lichaam en geest zal sterker zijn.

 

Gebruik van wiet in Nederland

Naar schatting zijn er pakweg 400.000 mensen in Nederland die wel eens hasj of wiet gebruiken. In veruit de meeste gevallen wordt dit gerookt in een joint, waarbij de wiet met tabak vermengd wordt. Dat is niet de enige methode, het is ook mogelijk om met een waterpijp de wietdampen te inhaleren. Hierbij zal het effect sneller en krachtiger zijn omdat de damp direct naar de longen gaat. Wiet kan daarnaast ook in gerechten gebruikt worden, spacecake is een bekend voorbeeld van culinaire wietproducten.

 

Is het toegestaan in Nederland wiet en hasj te gebruiken?

Technisch gesproken is het gebruik van wiet en hasj in Nederland nog steeds illegaal, alleen bestaat er een typisch Nederlands fenomeen wat we “gedoogbeleid” noemen. Het mag niet, maar de politie zal je niet arresteren. Daarbij is er een limiet van kracht; maximaal vijf gram hasj of wiet. De verkoop van cannabis is overigens compleet illegaal, voor coffeeshops is een uitzondering gemaakt. Daar zijn wel zeer strenge regels aan verbonden.

 

Nog meer informatie over cannabis en wiet?

Als je graag meer wilt weten over zowel het gebruik van wiet als het zelf kweken van cannabis moet je zeker even Freeseedsonline.com bezoeken. Hier vindt je veel informatie over het kweken van wietplanten, je kunt hier ook direct wietzaden bestellen.

TAGS : Wiet , Gebruik van wiet

Lezen: Wietolie, wat is dat?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *